Koh Phangan header

Kohphangan.net - Hem Hotell på Koh Phangan
 
Fotogallerier med bilder från hela Thailand
 
HEM      BOKA HOTELL Ö-FAKTA ATT SE STRÄNDER MOONPARTY UTFLYKTER OM HOTELL THAILAND      LÄNKAR
Choose English  Välj svenska  ภาษาไทย Lite om oss  Annonsera på sajten  Facebook  Bookmark and Share

Fullmånefesten på Koh Phangan
  Hotell nära feststrandenHär kan du säkert boka boende i Had Rin. Samtliga hotellen i listan nedan är belägna i närheten av fullmånefesten. Vi kan erbjuda mycket låga priser.

Bakgrund och informationFullmånefesten, eller Full Moon Party som festen oftast kallas, hade sin premiär under början av åttiotalet, då ett begränsat antal deltagande backpackers samlades på Haad Rin Nok runt en liten eld för att sedan dansa i fullmånens sken till musik från en vanlig kassettbandspelare.

Nuförtiden drar arrangemanget 6000-14000 deltagare per gång, beroende på rådande säsong. Man dansar, festar och har trevligt tillsammans hela natten lång. Musiken är varierad och du kommer förmodligen kunna dansa till dubstep, trance, drum n' bass, psychedelic, jungle, disco, hardcore, men även kommersiell dansmusik (dvs sådant som ofta spelas på kommersiell radio).

Rutinerade Dj's levererar musiken från restaurangerna och barerna vid Haad Rin Nok samt direkt på stranden. Dessutom bjuds det på olika shower i form av eldjonglering, dans på styltor, akrobatik och så vidare.
När är det fullmånefest?Partyt arrangeras naturligtvis vid fullmåne, undantaget om denna sammanfaller med en buddhistisk högtid eller valdag etc. I dessa fall hålls fullmånefesten ett näraliggande datum. Datumen för festen hittar du i spalten till höger. Du kan alltid få det exakta datumet bekräftat när du befinner dig på plats.
Var äger festen rum?På stranden Haad Rin Nok (östra sidan) som är belägen på den allra sydligaste delen av Koh Phangan i provinsen Suratthani, Thailand.
Din säkerhet och trygghetFullmånefesten innebär få risker för en person som handlar med lite sunt förnuft. Men det är mörkt och man befinner sig bland tusentals okända människor, varav många är berusade. Det gäller att vara lite "beach-smart".

Använd ett par ordentliga sandaler eller skor så du inte förstör semestern genom att trampa på en trasig flaska eller annat glas. Detta inträffar dessvärre emellanåt med varierande allvarlighetsgrad. Sådana skador på senor och muskulatur kan vara minst sagt otrevliga för den som "har otur".

Bada inte berusad om vågorna går höga. Det är minst sagt olämpligt att slå skallen mot en sten eller korallrevet i detta tillstånd.

Acceptera ej drycker eller mat från folk du ej känner. Även om det är ovanligt har det inträffat att människor har blivit drogade när de accepterat detta från okända människor.

Förvara dina värdesaker på ett tryggt ställe. Stölder kan dessvärre förekomma, precis som på alla populära turistorter. Tjuvar har uppenbara fördelar i denna enorma folkmängd.

Dessbättre är den absoluta majoriteten människor generellt glada och trevliga på detta jättearrangemang, så med tanke på antalet människor är bråk och stök ganska ovanligt. Om någon, mot förmodan, uppträder otrevligt är det (som alltid) bara att gå därifrån, eller i allvarliga fall uppmärksamma personal, vakter eller polis.
Viktigt gällande drogerTyvärr har denna fest i vissa sammanhang, och delvis med rätta, förknippats med droger och drogmissbruk. Både uniformerade och civilklädda poliser finns på plats för att ingripa om de misstänker droghandel eller att människor är drogpåverkade.

Även riktigt unga människor kan dömas till ett långa fängelsestraff om dessa har befattat sig med droger i Thailand. Att hamna i thailändskt fängelse är absolut inget att eftersträva. Internerna sover direkt på det hårda golvet bland andra interner, packade som sardiner.

Månsken över stranden
HYDDA I FULLMÅNESKENET- Foto: Jens W, Yenit.comHur tar man sig dit?Från fastlandet tar man sig enkelt hit med färja via grannön Koh Samui. Färjorna avgår ifrån den lilla orten Donsak som är belägen några mil från provinshuvudstaden Suratthani.

Om du befinner dig på Koh Samui åker du enklast över till Phangan med färja. Pirerna på Samui återfinns i Bangrak och Maenam på norra delarna av ön och pirerna på Koh Phangan återfinns i Thongsala och på västra sidan av Had Rin. Man kan även åka med en så kallad speedboat. Dessa kan bokas på valfri resebyrå.

Om du kommer norrifrån, exempelvis från Bangkok, så kan du ta en buss från den södra busstationen i Bangkok, alternativt Khao San Road (berömd "backpackergata") till Suratthani och därefter färja över till till Koh Phangan. Biljetter finns att köpa på nästan alla resebyråer, eller direkt på busstationen.

Det går även att ta tåget från Bangkok. Tågstationen i huvudstaden heter Hualampong och det finns sovvagnar som gör att du förhoppningsvis anländer utvilad när du anländer till tågstationen i Surat Thani. Tågbiljetter kan man köpa på valfri resebyrå eller direkt på tågstationen Hualampong. Var dock medveten om att tågen ibland är fullbokade, så det är en god idé att vara ute i någorlunda god tid.

Färje och reseoperatören Lomprayah erbjuder buss till Chumphon och därefter katamaran via Koh Tao till Ko Phangan. Biljetter finns exempelvis att köpa på resebyråerna på Khao San Road, men även från företagets hemsida.
Datum för Fullmånefesten2013  26:e Januari
  26:e Februari
  26:e Mars
  25:e April
  25:e Maj
  23:e Juni
  24:e Juli
  21:e Augusti
  19:e September
  19:e Oktober
  17:e November
  17:e December
  25:e December (Julfest)
  31:a December (Nyårsfest)
2014  15:e Januari
  15:e Februari
  15:e Mars
  14:e April
  14:e Maj
  12:e Juni
  13:e Juli
  10:e Augusti
  8:e September
  10:e Oktober
  6:e November
  6:e December
  25:e December (Julfest)
  31:a December (Nyårsfest)


Obs! Då vi ej arrangerar detta evenemang är ovanstående datum ungefärliga, även om de i flesta fall stämmer. Ett tips är att kontakta en resebyrå i området eller en restaurang på Haad Rin för exakt datum.
Gilla oss på Facebook

Sponsors
Annonsera här
Candle Hut Resort
Yenit Writing - Vi skriver åt dig
Yenit Company Limited
Nyheter direkt från Thailand
Vaken mardröm - E-bok med handling i Thailand
Blue Hill Resort
Cookies Salad Resort
Chaweng information and accommodation
Annonsera här

Annonsera här


Vår sekretesspolicy: Din e-post eller personliga information kommer inte att ges bort eller säljas till någon tredje part. Alla betalningar som utförs från Kohphangan.net är säkrad / krypterad för din säkerhet.

Photos by Jens W    Kohphangan.net - Din guide till Koh Pha-Ngan i sydöstra Thailand. Du kan enkelt boka ditt hotellrum eller bungalow härifrån. All text och layout är utarbetad av Yenit Company Limited. 2004-2012.

Creative Commons License    Licenserad under Creative Commons Attribution Noncommercial-Share Alike 3.0 Thailand License - Använd gärna material för icke-kommersiella ändamål. Annan användning, utan medgivande, är förbjuden.

Unika besökare sedan 2006:

Yenit logotype
Vi kan Thailand