Koh Phangan header

Kohphangan.net - Hem Hotell på Koh Phangan
 
Fotografier från hela Thailand
 
HEM      BOKA HOTELL Ö-FAKTA ATT SE STRÄNDER MOONPARTY UTFLYKTER OM HOTELL THAILAND      LÄNKAR
Choose English  Välj svenska  ภาษาไทย Lite om oss  Annonsera på sajten  Facebook  Bookmark and Share

Lite om frihetens ö
Korta fakta  Heter på Thai: เกาะพะงัน
  Öns storlek: Cirka 168 kvadratkilometer
  Antal invånare: Cirka 13,000 personer (officiellt)
  Ön är belägen: I sydöstra Thailand, Thailandviken
  Största stad: Thongsala (på västkusten av ön)
  Tillhör provinsen: Suratthani (สุราษฎร์ธานี)
  Valuta som används: Thailändska baht

Suratthanis flagga och sigill:

Suratthanis sigill
Karta över Koh Phangan

Se en större kartaÖn Koh Phangan (alternativa stavningar är Ko Phangan eller Koh Pha Ngan) är belägen vid Thailands östkust, inte så långt ifrån staden Surat Thani på fastlandet. Ön är 168 kvadratkilometer stor och den största staden på Koh Phangan heter Thongsala och är belägen på sydvästkusten.

Den största ön i regionen heter Koh Samui som är belägen just söder om Phangan. Det finns ett antal färjelinjer och färjeoperatörerna Raja Ferry, Lomprayah, Seatran och Songserm trafikerar mellan dessa öar och / eller fastlandet, så kommunikationerna fungerar väl. Färjelägen finns dels i Thongsala och dels i Hadrin.
En söt hund på Koh Phangan
SÖTAST PÅ ÖN?! - Foto: Jens W, Yenit.com


Två flickor på samma cykel i Thongsala
KOMPISEN FÅR HÄNGA MED - Foto: Jens W, Yenit.com

Respekt för kungen
THAILÄNDARNA ÄLSKAR SIN KUNG - Foto: Jens W, Yenit.comPå åttio och nittiotalet var det mestadels ryggsäcksfolk, så kallade backpackers, som besökte denna ö. Idag är turisterna av en betydligt mer varierande karaktär. Phangan lockar fortfarande budgetturister men även familjer, par och även resenärer som vill lyxa till det lite på sin semester. Gemensamt är att de flesta som söker sig hit vill ha en lite avslappnad och "paradisisk" tillvaro och det erbjuder verkligen Koh Phangan!

Ett tydligt undantag från detta lugn är det välkända full moon-partyt en gång i månaden. Då förvandlas Had Rin Nok till ett jättelikt dansgolv av sand. Vill man inte delta i denna fest, eller ens höra musiken, så är det inga problem alls. Koh Phangan är en så pass stor ö, att du med lätthet kan hitta en lugn tillvaro även när månen är rund. 99% av ön påverkas inte alls av fullmånefesten.
Två unga kvinnor på Had Rin stranden
DRICK MYCKET VATTEN! - Foto: Jens W, Yenit.comDu hittar många fina och fridfulla stränder på Koh Phangan; Had Rin Nok, Had Rin Nai, Had Yao, Had Kuat och Chaloklum är några av de mest populära. Du finner betydligt mer information om de olika stränderna på ön här

Det finns många välskötta bungalow-resort och mysiga hotell på dessa ständer. Du kan förstås boka hotell till mycket förmånliga priser från denna sajt. Det krypterade betalningssystemet gör det helt säker för dig som kund. Vår onlinebokning är självfallet tillgänglig 24 timmar per dygn, året runt.
Fiskebåt på Koh Phangan
FÖREN PÅ EN THAILÄNDSK FISKEBÅT - Foto: Jens W, Yenit.comGilla oss på Facebook

Sponsors
Annonsera här
Candle Hut Resort
Awe Resort
Blue Hill Resort Vaken mardröm - E-bok med handling i Thailand
HDF - Mercy Centre
Yenit Writing - Vi skriver åt dig

Cookies Salad Resort
Nyheter direkt från Thailand
Annonsera här

Annonsera här


Vår sekretesspolicy: Din e-post eller personliga information kommer inte att ges bort eller säljas till någon tredje part. Alla betalningar som utförs från Kohphangan.net är säkrad / krypterad för din säkerhet.

Photos by Jens W    Kohphangan.net - Din guide till Koh Pha-Ngan i sydöstra Thailand. Du kan enkelt boka ditt hotellrum eller bungalow härifrån. All text och layout är utarbetad av Yenit Company Limited. 2004-2012.

Creative Commons License    Licenserad under Creative Commons Attribution Noncommercial-Share Alike 3.0 Thailand License - Använd gärna material för icke-kommersiella ändamål. Annan användning, utan medgivande, är förbjuden.

Unika besökare sedan 2006:

Yenit logotype
Vi kan Thailand