Koh Phangan header

Kohphangan.net - Hem Hotell på Koh Phangan
 
Fotografier från hela Thailand
 
HEM      BOKA HOTELL Ö-FAKTA ATT SE STRÄNDER MOONPARTY UTFLYKTER OM HOTELL THAILAND      LÄNKAR
Choose English  Välj svenska  ภาษาไทย Lite om oss  Annonsera på sajten  Facebook  Bookmark and Share

Stränder på Koh Phangan
Det finns en utbredd missuppfattning beträffande Koh Phangan. Nämligen den att hela ön skulle vara ett tillhåll för festprissar och att gigantiska fester anordnas på var och varannan strand i tid och otid.

Sanningen är att det bara är EN strand som rättvist kan beskrivas som en "party-strand", nämligen Had Rin Nok (se nedan). I övrigt är Koh Phangan ett lugnets ö. Faktiskt en av de fridfullaste i hela Thailand.
I söder
Had Rin Nok och Had Rin NaiDen mest berömda och omtalade stranden på Koh Phangan heter Had Rin och består faktiskt av två separata stränder:

Had Rin Nok återfinns på den östra sydspetsen av ön och anses som en av de finaste stränderna på Koh Phangan. Den är bred och sanden är relativt vit och finkorning. Den har blivit mycket populär med åren och därmed finns ett stort antal restauranger, barer och resort belägna intill stranden.

På Had Rin Nok anordnas också den berömda fullmåne-festen (Full moon partyt) med sisådär 10.000 besökare per gång (uppemot 30.000 personer har rapporterats under vissa nyår). Givetvis har detta arrangemang bidragit till strandens popularitet och exploatering.

Had Rin Nai återfinns på den västra sydspetsen av ön och kallas också för "Sunset Beach". Här anländer även mindre färjor från Koh Samui. Stranden är inte i närheten så populär och attraktiv som Had Rin Nok.
Utsikt över Siamviken från Koh Phangan
FISKEBÅT I MÅNSKENET - Foto: Jens W, Yenit.comAo Ban Tai och Ao Ban KhaiAo Ban Tai och Ao Ban Khai är två långa stränder belägna på Koh Phangans sydvästkust. Utsikten över Koh Samui i söder är enastående när vädret är vackert.

Dessa stränder passar utmärkt för promenader då de är långa och relativt folktomma. Båda är även utmärkta att bo på för dig som vill delta på fullmånefesten, men föredrar ett betydligt lugnare och fridfullare ställe än Had Rin. Resan till partyt är kort med motorcykel, vespa eller songtaew (flaktaxi) och uppskattar man att motionera kan man även promenera. Glöm ej att orientera dig med en karta om du är osäker om vägen. Det finns gratis (reklamfinansierade) kartor att tillgå på många resort och resebyråer.
I väster
Had Yao (västkusten)Had Yao (eller Haad Yao) anses av många som en av de vackraste stränderna på ön och till och med i hela regionen. Stranden är knappt en kilometer lång, relativt bred och belägen på öns nordvästra del. På sommaren och vid lågvatten är det ofta ganska långgrunt, vilket brukar passa barnfamiljer.

Had Yao passar utmärkt för solbadande, strandsporter och mindre beachpartyn etc. Det finns numer ett antal resort och restauranger belägna här. Prisnivån här är från billig budgetklass till mellanklass (två till fyrstjärnigt).
Utsikt över Had Yao
UTSIKT ÖVER HAD YAO - Foto: Jens W, Yenit.comMae Haad och Haad SaladDessa stränder är belägna på öns nordvästra del och betraktas av många besökare som väldigt trivsamma. Förutom en avslappnad stämning är ett fiskrikt vatten och en vit finkornig sand två av dragplåsterna. I anslutning till de båda finns små mysiga restauranger och några närbutiker som erbjuder drycker, snacks souvenirer, badutrustning och enklare matvaror.

Solnedgången speglar sig i Siamviken
STILLA VÅGSKVALP I SKYMNING - Foto: Jens W, Yenit.comI norr
Chalok LumChaloklum var från början en liten mysig fiskeby på norra Koh Phangan och fortfarande utgår många små fiskebåtar härifrån på eftermiddagarna och kvällen. Fortfarande torkar fiskarna sin fångst av små bläckfiskar ("plamuk" på thailändska) på ställningar intill strandens pir och brygga. Den östra delen av stranden är mycket vacker och här kan du bo i ett av de få resorten som finns belägna här.

Det finns även ett antal restauranger i närområdet, liksom mini-affärer, inkluderat en 7-Eleven.
Had KhuatEn promenad eller moppetur österut i kuperad terräng tar dig till den något dolda paradisliknande stranden Had Khuat, även känd som "Bottle Beach" eller "flaskstranden". Om man vill slippa promenaden så trafikeras den korta sträckan även av mindre passagerarbåtar. Här bor många sk långliggare och det är onekligen vackert, men stranden passar inte riktigt för dig som vill ha parkettplats till soluppgången eller solnedgången.
Killar som softar på stranden
BAKOM MINA SOLGLASÖGON KAN JAG VA... - Foto: Jens W, Yenit.comI öster
Thong Nai Pan Noi - Thong Nai Pan YaiDessa är två av öns allra finaste stränder och de är belägna på öns nordöstra sida. Eftersom det bara går en icke-asfalterad djungelväg hit som i vissa partier nästan påminner om en berg och dalbana, är dessa stränder lite småkrångliga att nå, men det är väl värt "besväret" tycker många besökare.

Ett annat säkert alternativ att ta sig hit är med de transportbåtar som dagligen utgår från Had Rin. Även om turismen till Koh Phangan ökat under senare år, är det fortfarande relativt glest mellan solstolar och handdukar på dessa två vackra pärloror till stränder.
Had Yao (östkusten)En stillsam strand som erbjuder avslappnad stämning. Dessvärre kan du bara ta dig hit till fots eller med en taxibåt eller longtail-båt. Vägarna dit kan nämligen beskrivas som större stigar.
Had YuanHad Yuan återfinns i sydost, tre kilometer norr om Had Rin, kan vi varmt rekommendera. Stranden är idealisk för dig som tillbringat en tid på Had Rin och eftersöker ett lugnare och fridfullare alternativ med färre resort, restauranger och barer. Stranden är perfekt för dig som bara vill läsa, simma och göra i princip ingenting under några dagar.
På Had Rin stranden
STRANDEN HAD RIN NOK - Foto: Jens W, Yenit.comGilla oss på Facebook

Sponsors
Annonsera här
Candle Hut Resort
Awe Resort
Yenit Writing - Vi skriver åt dig
Vaken mardröm - E-bok med handling i Thailand
Nyheter direkt från Thailand
Blue Hill Resort
Cookies Salad Resort
Chaweng information and accommodation
Annonsera här

Annonsera här


Vår sekretesspolicy: Din e-post eller personliga information kommer inte att ges bort eller säljas till någon tredje part. Alla betalningar som utförs från Kohphangan.net är säkrad / krypterad för din säkerhet.

Photos by Jens W    Kohphangan.net - Din guide till Koh Pha-Ngan i sydöstra Thailand. Du kan enkelt boka ditt hotellrum eller bungalow härifrån. All text och layout är utarbetad av Yenit Company Limited. 2004-2012.

Creative Commons License    Licenserad under Creative Commons Attribution Noncommercial-Share Alike 3.0 Thailand License - Använd gärna material för icke-kommersiella ändamål. Annan användning, utan medgivande, är förbjuden.

Unika besökare sedan 2006:

Yenit logotype
Vi kan Thailand